W@S GreatPeople De loopbaan adviseur die je verder brengt.

Great People, Great Job: Gijs Willems

Gijs Willems: “Een goed gesprek met Marcel Stok gaf me veel inzicht.”

Een paar keer per jaar vragen we iemand hoe het gaat in haar/zijn nieuwe baan, gevonden via W&S GreatPeople. Deze keer Gijs Willems.

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Waar werk je nu en hoe gaat het?
“Dankjewel. Ik zit nu 3,5 maand bij SIG, dat is een groothandel in bouwmaterialen. Ik ben Category Manager voor de productrange Technische Isolatie. Dat gaat eigenlijk heel goed. Ik heb leuke collega’s en vind steeds meer mijn draai.”

Wat doe je precies?
“Ik ben verantwoordelijk voor het hele assortiment van Technische Isolatie en een spil tussen inkoop en verkoop. Dat gaat verder dan alleen producten, ook trainingen en marketingdiensten horen daarbij.”

Dat klinkt heel afwisselend. Even een stapje terug: Wanneer wist je: nu is het tijd voor een nieuwe job?
“Eerlijk gezegd was ik niet bezig om nu al een nieuwe baan te zoeken. Maar Marcel Stok benaderde mij en wij hadden zo’n goed gesprek. Daarna dacht ik wel: ‘En nu is het tijd voor iets nieuws.’”

Hoe ging dat gesprek dan?
“Het was meer een psychologisch gesprek dan dat het over een baan ging. We spraken over wie ik ben en welke richting ik op wil. En hoe ik daar kon komen. Dat voelde erg positief. Marcel zocht mij op in mijn stad en nam alle tijd voor me; we hebben zomaar 2 uur lang zitten praten. Zoiets heb ik niet eerder meegemaakt.”

Waar wij natuurlijk benieuwd naar zijn: past SIG goed bij jouw persoonlijkheid en ambitie?
“Zeker! Het is zelfs zo dat ik al aangaf in de toekomst meer leidinggevende taken te willen uitvoeren, en dat is nu al besproken met de staf. De komende maanden zal dat z’n beslag krijgen. Dus ja, dit sluit precies aan bij wat ik zocht.”

En als je 1 ding mocht noemen: wat heb je geleerd over jezelf door via W&S GreatPeople een nieuwe baan te vinden?
“Wel, uit elk gesprek haal je wel iets. Maar ik heb nu meer inzicht in welke kant ik uit wil, en hoe ik daar kan komen.”

En lukt dat bij SIG?
“Jazeker. Ook mijn leidinggevende is tevreden en begrijpt wat ik wil en geeft me alle kans mezelf verder te ontwikkelen.

Dank je wel, veel succes nog.
“Komt goed!”

Wil jij ook weten wat W&S GreatPeople voor je carrière kan betekenen? Kijk hier www.wsgp.nl