W@S GreatPeople De loopbaan adviseur die je verder brengt.

GreatPeople, Great Job: Casper Hesterman

Loopbaanadvies door WSGPEen paar keer per jaar vragen we iemand hoe het gaat in haar/zijn nieuwe baan, gevonden via W&S GreatPeople. Deze keer Casper Hesterman.

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Waar werk je nu en hoe gaat het?

“Dankjewel. Ik ben begonnen als Operationeel Manager bij Van Eijk Groep. Zij hebben Bevela en Sikkens Van Eijk, dat zijn verfgroothandels voor de professionele schilder, met totaal 21 vestigingen in regio Utrecht en Amsterdam.”

Wat doe je precies?

In feite de dagelijkse aansturing. Dat gaat van logistiek en het hele winkelbedrijf tot personeelsbeleid. Echt heel gevarieerd.

Gaaf. Even een stapje terug: Wanneer wist je eigenlijk zeker: nu is het tijd voor een nieuwe job?

Ik zat al 12 jaar bij Hornbach en had het prima naar m’n zin. Maar ik was wel toe aan iets nieuws. Omdat ik niet snel verder kon groeien en voor mijn eigen ontwikkeling nieuwe impulsen zocht. Dus had ik op LinkedIN mezelf beschikbaar gesteld voor recruiters.

Hoe heeft W&S Great People je toen geholpen?
Ik kreeg via via contact met Arjan Wilschut, we hebben toen vrij lang getelefoneerd en veel zaken besproken. Daarna was er nog een uitgebreid gesprek onder vier ogen. Daar ging het meer over normen en waarden dan de vacature. Arjan en ik bleken over veel zaken hetzelfde te denken. Waaronder directe communicatie en een vlotte manier van handelen, dat vond ik prettig.

En als je 1 ding mocht noemen: wat heb je geleerd over jezelf door op deze manier een baan te vinden?

Niet zoveel. Het was een leuk recruiteringstraject, het leren kwam bij mij pas toen ik eenmaal aan de slag was. Je krijgt dan feedback over jezelf. Ik kwam uit een strak georganiseerd Hornbach met veel procedures. Hier is het wat losser en daar heb ik even m’n weg in moeten vinden.

En lukt dat bij Van Eijk Groep?

Ik weet nu wat mijn rol is en hoe ik die hier het beste kan uitoefenen. Werven van personeel, processen en procedures optimaliseren, in gesprek zijn met de medewerker, super om mee bezig te zijn. Ook is het leuk om alles rondom een nieuwbouwproject mee te maken. Dat is voor mij echt interessant.”

Dank je wel, veel succes nog.

Komt goed!”

Wil jij ook weten wat W&S GreatPeople voor je carrière kan betekenen? Kijk of www.wsgp.nl